0Пятница, 03.05.2024, 00:41
Молодежный клуб "Диалог"
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайту
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 101
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Главная » 2012 » Февраль » 1 » Saint Patrick's Day
19:46
Saint Patrick's Day
Всем привет! А вы знаете, что 17 марта все отмечают День Святого Патрика?
    
 

День Святого Патрика є найбільшим національним святом ірландців усього світу. 17 березня, коли відзначають свято, за поширеною легендою, в 461 році помер Святий Патрик, перший єпископ, заступник і борець за волю Ірландії.
В Ірландії, Північній Ірландії, на острові Монтсеррат і в канадській провінції Ньюфаундленд і Лабрадор День Святого Патрика відмічають як державне свято, присвячене святому заступнику Ірландії та ірландців.
Оскільки ірландці здавна емігрували по всьому світу, зокрема дуже значно у ХVIII — на поч. ХХ століть, зокрема, до Північної Америки, свято стало доволі популярним і в США та Канаді, причому не лише серед етнічних ірландців. Популяризації свята у Новому Світі посприяли влаштування своєрідних парадів, що відтоді є однією з відзнак свята. Вперше такий парад відбувся у Бостоні 1737 року, в Нью-Йорку ж святкування вперше пройшло у таверні «Корона і чортополох» (англ. The Crown and Thistle Tavern) в 1756 році.
Вже у ХХ столітті свято стало популярним у континентальній Європі, а з настанням ери глобалізації з середини століття про День Святого Патрика стало відомо у ціло́му світі.
В Ірландії День Святого Патрика — офіційний вихідний.
День Святого Патрика як національне свято відзначають ще в двох країнах: Нігерії (там працювало багато ірландських місіонерів) Мексиці (там воювала за незалежність ірландська артилерійська бригада святого Патрика).
Гучні святкування на День Святого Патрика відбуваються, в першу чергу, в країнах, де є значні ірландські діаспори, зокрема, у Великій Британії та США. В багатьох країнах влаштовують урочисті паради (хоч це не ірландська, а суто американська емігрантська традиція). В деяких містах уже вироблені власні оригінальні традиції святкування, так у Чикаго (США) води місцевої річки спеціально до свята фарбують у зелений колір.
Традиції святкування і символи свята
Як це буває часто, первинні традиції святкування Дня Святого Патрика далекі від осучаснених і скомерціалізованих. День Святого Патрика припадає на Великий Піст, але ірландці цього дня споживали м'ясо, адже вважалось, що святий Патрик перетворює все м'ясо, приготоване для частування, на рибу.
Після святкового обіду ірландці ходили на гостину (а не до пабів, як заведено в теперішній час). Цього дня було прийнято розважатися у найрізноманітніший спосіб — розповідати і слухати побрехеньки, жарти і страшні оповідки (зазвичай, із щасливим закінченням), пити віскі й танцювати народні танці.
Трилисник-шемроґ

Глобалізація і вдала «PR-розкрутка» зробили з суто ірландського свята справжнє міжнародне. Навіть побутує вислів «17 березня кожний є ірландцем» (англ. Everyone's Irish on March 17th). Однак поза межами Британських островів «напоєм дня» є, зазвичай, не віскі, а ірландське ж пиво (в силу своєї цінової демократичності).
Символікою свята є все ірландське: напої, одяг (якщо не костюми, то хоча б зелений, національний ірландський, колір вбрання), музика, пісні і танці.
Особливим і офіційним символом Дня Святого Патрика є трилисник конюшини шемроґ (ірл. seamróg, від ірл. seamair «конюшина»; англ. shamrock шемрок), який, за легендою, Святий Патрик особисто вибрав як знак уособлення віри і Трійці.
За традицією ірландці цього дня чіпляли трилисник-шемроґ на одяг, кидали його в останню склянку, а вицмуливши геть усе віскі, викидали трилисник через ліве плече — це звалося «втопити трилисник». На одязі ж вуглиною (або пізніше обпаленим сірником) малювали хреста.
Іншими суто ірландськими символами свята, які превалюють в декорі, є скажімо, зображення самого́ святого, фігурки казкових чоловічків лепрехунів з їхніми невід'ємними глечиками скарбів, національна символіка (напр., прапор Ірландії) тощо.
День Святого Патрика является крупнейшим национальным праздникомирландцев всего мира. 17 марта, когда отмечают праздник, по распространенной легенде, в 461 году умер Святой Патрик, первый епископ,заместитель и борец за свободу Ирландии.
В Ирландии, Северной Ирландии, на острове Монтсеррат и в канадской провинции Ньюфаундленд и Лабрадор День Святого Патрика отмечают как государственный праздник, посвященный святому заместителю Ирландии иирландцев.
Просмотров: 991 | Добавил: druk | Теги: Happy_Saint_Patrick's_Day, День Святого Патрика, Saint Patrick's Day | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 4
4 G_M  
0
Дякую за цікаву інформацію. Отож, до святкування!!!

3 G_M  
0
Я справді не дуже знаю, чесніше, не знаю. Мені соромно, ось!

1 G_M  
0
Хто знає про цього Патрика, відгукніться!

2 druk  
0
Т.е. вы намекаете, что никто не знает?

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Друзі сайту
Что новенького?
А тем временем на форуме...
Пошук
Календар
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz